"Ik kan medewerkers nu op een creatieve manier aan het denken zetten"

Angelique Arnold verteld over haar ervaring van de workshop “Ontwikkeladvies 45+ voor leidinggevenden”.

Angelique werkt bij DMCS als coördinator van de Studenten Informatie Balie. We stelden Angelique de volgende vragen:

Wat is voor jou de toegevoegde waarde van de workshop Ontwikkeladvies 45+ voor leidinggevenden?

Als leidinggevende is het soms zoeken hoe je met de ouder wordende medewerker kunt meedenken v.w.b. (persoonlijke) ontwikkeling in de eigen functie of perspectief te bieden in eigen functie of een andere functie. Het helpt als je weet wat Avans te bieden heeft zodat je de medewerker hierop kunt wijzen en stimuleren om met de aangeboden faciliteiten aan de slag te gaan. Deze workshop laat je zien wat er mogelijk is. Door de workshop weet ik waar ik hierover informatie kan vinden binnen Avans.

Waarom heb je de beslissing gemaakt om naar deze workshop gegaan?

In mijn team is meer dan de helft 45+, inclusief ikzelf. Als je halverwege de veertig bent moet je nog een behoorlijke tijd werken. En in mijn beleving moet dat wel leuk en uitdagend zijn om werkplezier te beleven en het vol te houden tot je pensioen. Als medewerker ben je hier voor het grootste deel natuurlijk zelf verantwoordelijk voor. Maar het is wel prettig als je een leidinggevende hebt die mee kan en wil denken en weet welke mogelijkheden er zijn om dit te onderzoeken.

Wat adviseer jij aan leidinggevenden om te doen als ze interesse hebben in deze workshop?

Neem zo snel mogelijk contact op met Ontwikkelen@avans!

Wat is voor jou de grootste opbrengst van deze workshop?

Ik kan medewerkers op een creatieve manier aan het denken zetten met de vraag: wie ben ik en waar wil ik voor gaan (bijvoorbeeld met de oefeningen die ikzelf ook heb gedaan tijdens de workshop) en met hen de informatie op de portal delen en kijken of er iets bij zit wat hen kan helpen.

Hoe ben je op deze workshop geattendeerd?

Een collega die ook coördinator is bij DMCS wees mij er op, wij zijn samen gegaan. Zij zag op iAvans een berichtje over deze workshop.

Laatst bijgewerkt op 24 juni 2020.