Morgens - teamontwikkeling

Morgens is specialist in het hoger onderwijs

Door onze jarenlange ervaring in het onderwijs, weet Morgens als geen ander dat hogescholen zich continu moeten aanpassen aan de veranderende samenleving. Morgens heeft vele succesvolle teamtrajecten in het hoger onderwijs begeleid. Nooit saai of langdradig en geen dikke rapporten, maar altijd energiek, visueel, en actiegericht. Dat kenmerkt de aanpak van Morgens.

MorgensMorgens ondersteunt teams om zich steeds weer aan te passen aan de veranderde context waarin zij opereren. Wij noemen dit vooruitgangskracht. Wij stimuleren medewerkers gedrag te kiezen dat effectief is voor het bereiken van hun doelen én de doelen van de organisatie. Inzicht in het eigen gedrag vergroot motivatie, bewustzijn, zelfvertrouwen en zelforganiserend vermogen. Tijdens dit proces vinden wij het van belang dat individuen de ruimte krijgen hun bijdrage te leveren aan het gemeenschappelijke (nieuwe) organisatiedoel.

In onze ontwikkeltrajecten staan persoonlijke leerdoelen, het experimenteren en reflecteren op het gedrag daarom centraal voor het individu, het team of beide. Passie en plezier vormen hierbij belangrijke elementen. Dit doen wij door middel van teamsessies en coaching, gebaseerd op bewezen modellen van onder andere Tuckman en Lencioni.

Vanuit de Ambitie 2025 met veel energie en creativiteit

  • We bepalen de aanpak vanuit de Ambitie 2025 en de specifieke situatie van het team. De boodschap over het waarom is bij de start van ieder teamtraject helder: de Ambitie 2025. Anderzijds is het vertrekpunt per team steeds net anders, afhankelijk van de samenstelling, hoe lang een team al bestaat en hoe de relaties onderling zijn.
  • We stimuleren de teamleden om doelen te stellen, nieuw gedrag te oefenen door experimenten aan te gaan en hierop te reflecteren met elkaar. En zo hun doelen weer bij te stellen. Zowel individueel als in teamverband. Op die manier leren zij zichzelf, hun sterktes en valkuilen écht kennen en zijn ze in staat het verschil te maken.
  • Wij ondersteunen dit proces met krachtige innovatieve werkwijzen en interventies zoals Liberating Structures, LEGO Serious Play workshops, Leiderschapstrainingen, Escape room en andere Serious Games.
  • Daarbij brengen wij veel ervaring in vanuit het hoger beroepsonderwijs en werken wij intensief samen met de belangrijkste betrokkenen vanuit Avans. Onze meest succesvolle trajecten zijn in co-creatie met onze opdrachtgevers tot stand gekomen.

Maak kennis met Morgens

Bekijk de video:

video Morgens

Meer weten?

Kijk op morgens.nl. Ook staan onze opdrachtgevers zoals Saxion en De Haagse Hogeschool meer dan open voor een uitwisseling. Laat het ons weten:

Koen Janmaat
janmaat@morgens.nl
06 - 13 72 48 54

Download de pdf met informatie van Morgens

Laatst bijgewerkt op 5 november 2020.