&samhoud - organisatieontwikkeling

Visie op organisatieontwikkeling

Avans&samhoud, aangenaam kennis te maken!

Het oplossen van strategische uitdagingen vindt uiteindelijk plaats door het gedrag van mensen. De ontwikkeling van een organisatie krijgt richting vanuit een gezamenlijke visie en strategie, maar wordt gerealiseerd wanneer het in het gedrag van mensen zichtbaar wordt. Dit vindt in de dagelijkse praktijk in de teams plaats. Hiermee is de combinatie van organisatie- en teamontwikkeling een logische twee-eenheid.

We onderscheiden daarbij zes belangrijke stappen:

  1. &samhoud 6 stappenHet mobiliseren van energie: Sense of Urgency geeft de noodzaak voor veranderen aan, Sense of Excitement voedt de wil om te veranderen.
  2. Neem eigenaarschap: Organiseer het commitment van de top, creƫer een geloofwaardige leidende coalitie en organiseer de betrokkenheid van alle relevante interne en externe partijen.
  3. Geef richting: Zorg voor een inspirerende en gedragen visie, een samenhangende strategie, governance, functies, rollen en heldere kaders die de ruimte voor de uitvoering bepalen.
  4. Zorgdagen voor de uitvoering: empower medewerkers, stuur op resultaat en continu verbeteren.
  5. Inspireer anderen: inspireer en verbind anderen, toon voorbeeldgedrag, neem de mensen mee in de successen, de energie en inspiratie voor proces en resultaat.
  6. Verander holistisch: veranderen kan alleen wanneer organisatie- en teamontwikkeling hand in hand gaan met het realiseren van doorbraken in organisatieculturen en het gedrag van mensen.

Aanpak

Wij gaan uit van de kracht van co-creatie en samenwerking. Per (deel)opdracht of vraagstuk bepalen we gezamenlijk de best passende aanpak. &samhoud beschikt over ruime kennis en ervaring op het vlak van organisatieontwikkeling en gedragsverandering waaruit geput kan worden en we vernieuwen deze continu. Verschillende onderwerpen vragen om verschillende aanpakken en blended learning is onze norm. We streven ernaar zoveel mogelijk in de praktijk en on the job te leren en ontwikkelen. We monitoren de voortgang en de resultaten van de interventies en evalueren om te verbeteren wat beter kan en te verankeren wat goed is.

We hebben ruime ervaring bij veel verschillende organisaties en marktsegmenten en brengen dit in om Avans te versterken.

De afgelopen maanden is weer eens gebleken hoe snel de wereld kan veranderen. Dat heeft ook impact op het vak van organisatieontwikkeling en gedragsverandering. &samhoud investeert continu in de ontwikkeling van onszelf en ons vak. We werken samen met de topinstituten in de wereld en zijn partij bij wetenschappelijk onderzoek en het toepassen van nieuwe inzichten. In het bijzonder uit de cognitieve gedragspsychologie en aanverwante velden in combinatie met economische modellen en organisatie-inrichting. Daarnaast ontwikkelen we online en offline creatieve en effectieve technieken en werkvormen die helpen met het realiseren van doorbraken binnen organisaties, (kennis)netwerken en de samenleving.

Wij kijken er naar uit om met jullie te werken en samen voor Avans doorbraken te realiseren!

Maak kennis met &samhoud

Bekijk de video:

&samhoud kennismakingsvideo

Download de pdf met informatie van &samhoud

Contact

Rob van de Blaak
r.vandeblaak@samhoud.com
06 - 23 73 79 95

Laatst bijgewerkt op 5 november 2020.