Yvonne van der Pompe

Yvonne van der Pompe is expert in mindful wandelcoachen. Yvonne heeft 12,5 jaar als docent gewerkt op Avans Hogeschool en kent daarom als geen ander het vak met al haar mooie maar soms ook lastige kanten.

Yvonne heeft aan den lijve ondervonden wat een hoge werkdruk en een disbalans in werk-privé met je kan doen. In die periode is ze veel gaan wandelen en zich gaan verdiepen in mindfulness en de Buteyko ademhalingstherapie. Dit heeft haar enorm geholpen en haar leven verrijkt.

Yvonne geeft nu mindful wandelcoaching: een combinatie van wandelen, coaching, mindfulness oefeningen en ademhalingsoefeningen.

Mindful wandelcoaching helpt je om meer energie te krijgen, beter te ontspannen en minder stress te ervaren, meer te genieten van het hier en nu, meer rust en balans te krijgen en beter te luisteren naar je lichaam.

Methoden / specialismen

Leefstijlcoaching en maternity-coaching zijn gebieden waarop Yvonne coacht. Yvonne is gespecialiseerd in het coachen van mensen die stress ervaren door een hoge werkdruk of een disbalans in werk-privé.

Methoden die Yvonne hierbij gebruikt zijn NLP, wandelcoaching, mindfulness, Buteyko ademhalingstherapie en mindful wandelen volgens de Mindful Run®-methode.

Buiten wandelen praat gemakkelijk en de natuur reduceert stress bij wandelcoaching. Je bent even helemaal weg van de dagelijkse beslommeringen. Zijn en wandelen in de natuur helpen ons ervaringen, gedachten en gevoelens in perspectief te zetten. Wandelcoaching leidt tot helder denken en zelfreflectie. Bovendien geeft de natuur zintuiglijke sensaties, zoals de wind door je haren of de geur van het bos. Dit helpt ook om los te komen van de dagelijkse bezigheden. Een mindful ervaring waarin ruimte komt voor compassievolle (zelf)reflectie en om emoties te accepteren.

Toelichting

Yvonne coacht je tijdens het maken van een wandeling in de natuur. Tijdens de wandeling gebruikt Yvonne ook meditatie- en mindfulness oefeningen om inzicht te krijgen in stressfactoren, te leren luisteren naar je lichaam en om meer rust en balans te krijgen. Niet zweverig, maar met beide benen op de grond.

De wandelingen kunnen in elk natuurgebied plaatsvinden. Vaak gaat Yvonne wandelen in het Cadettenkamp in Teteringen, maar een natuurgebied bij jou in de buurt is ook mogelijk.

Beroepsvereniging

Niet aangesloten bij een beroepsvereniging met geschillenregeling.

Doelgroep

Individuele medewerker

Meer informatie

Meer informatie over de aanpak van Yvonne vind je op
mindyourstep.nu.

Contact

Weet je nog niet goed wat je coachvraag is of wat voor soort coach je exact zoekt? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met een adviseur van Ontwikkelen@avans. We helpen je graag.

Denk je dat je een geschikte coach hebt gevonden? Vraag dan een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek aan.

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2019.