Yorick Saeijs

Onderwijs zit in het bloed van Yorick. Na een kleine 10 jaar voor de klas is hij als onderwijsadviseur teams gaan begeleiden op het gebied van onder andere sociaal-emotionele ontwikkeling en (interactieve) didactiek.

Hierbij liep positieve gedragsverandering als een rode draad door zijn carrière. Door zijn eigen ervaring met echtscheiding heeft hij deze opgedane kennis uit het onderwijs omgezet in een traject dat professionals in echtscheiding helpt om verzuim of zelfs burn-out te voorkomen. Hierbij staan de ideeën van Steven Covey centraal; proactief handelen. Ze zijn praktisch en geven een mooi inzicht hoe groei ontstaat. Eerst overwinningen op jezelf en dan overwinningen op je omgeving.

Voor Yorick is het citaat van Anthony Robbins een belangrijk motto: "Het is niet weten wat te doen, maar doen wat je weet."

Methoden / specialismen

Verzuimpreventie/duurzame inzetbaarheid bij echtscheiding.

Toelichting

Een echtscheiding is heftig. Het wordt niet voor niets gezien als één van de life-events met de grootste impact. Dat blijkt wel uit het feit dat (ziekte)verzuim verdubbelt in deze periode, die gemiddeld twee jaar duurt. Het wordt steeds moeilijker om je werk met kwaliteit binnen een redelijke tijd te blijven doen. Zo doorgaan en je zult wellicht zelfs thuis komen te zitten met alle gevolgen voor jezelf, je collega’s en de studenten.

Deze specialistische begeleiding helpt je om niet alleen verzuim te voorkomen, maar ook om aan een nieuwe (thuis)basis te werken. Met een kort, preventief programma ga je proactief aan de slag op verscheidende vlakken die belangrijk zijn. Je zult snel weer grip gaan ervaren, valkuilen van jezelf ontdekken en voorkomen erin te vallen, constructief de scheiding aangaan en met plezier én kwaliteit je werk blijven doen.

Beroepsvereniging

Niet aangesloten bij een beroepsvereniging met geschillenregeling.

Doelgroep

Individuele medewerker

Meer informatie

Meer informatie over de aanpak van van Werk&Scheiding vind je op werkenscheiding.nl.

Bekijk hieronder de webcast over het waarom van Werk&Scheiding.

Contact

Weet je nog niet goed wat je coachvraag is of wat voor soort coach je exact zoekt? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met een adviseur van Ontwikkelen@avans. We helpen je graag.

Denk je dat je een geschikte coach hebt gevonden? Vraag dan een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek aan.

Laatst bijgewerkt op 16 juli 2019.