Stans WijnStans werkt sinds 2009 als communicatietrainer en coach bij Avans hogeschool. Zij vindt het uitdagend en inspirerend om mensen verder te mogen helpen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Zij neemt echt de tijd om goed te luisteren, en gaat  samen met jou op zoek naar wat er speelt en wat daarbij zou kunnen helpen. Stans is al geruime tijd zowel binnen als buiten Avans actief als coach.

Vraagstukken
Stans kan jou coachen als je een vraag hebt op de volgende gebieden:
• Pedagogisch-didactische vaardigheden
• De docent als coach
• Persoonlijke vraagstukken zoals timemanagement, omgaan met werkdruk, samenwerking, omgaan met de cultuur van je academie.
• Specifieke vraagstukken zoals studieloopbaanbegeleiding, commissiewerk, voorzitterschap, onderwijsontwikkeling


Toelichting

Na haar studie Nederlandse taal- en letterkunde heeft Stans zich verder geschoold in het coachingsvak bij Phoenix Opleidingen in Utrecht. Zij is gespecialiseerd in NLP, Transactionele analyse en Systemisch Werken. Stans werkt graag oplossingsgericht en op basis van het versterken van persoonlijke kwaliteiten. Stans heeft veel ervaring in het onderwijs. Naast haar rol als communicatietrainer bij de Academie voor Bouw en Infra is zij ook actief als trainer bij Ontwikkelen @avans en als BDB-trainer voor de modules Didactiek en Brein & Leren.

Feedback die docenten aan Stans als coach geven:
“Ik vind Stans een heel prettige, sterke en benaderbare vrouw. Dat hielp mij over mijn eerste schroom heen. Ik voelde direct sympathie en veiligheid”.

“Ik heb mijn gesprekken met Stans heel fijn gevonden. We hebben samen mijn plek in het team en mijn rol als docent verkend. Ik voel mij nu in beide rollen steviger”.

“Ik heb een fijn coachingstraject met Stans doorlopen. Stans kan goed luisteren en zich inleven in de beleving van de te coachen werknemer. Zij geeft goede tips en feedback. Zij is in haar coaching  transparant. Bij aanvang van het coachingstraject had ik niet kunnen indenken, dat ik na afloop ervan zulke stappen gemaakt zou hebben, als ik gemaakt heb”.

 

Laatst bijgewerkt op 17 januari 2020.