Mechelies van Schendel

Mechelies van Schendel werkt sinds 1994 als docent bij de Academie voor Deeltijd voor de opleiding Management in de Zorg. Zij haalt nog steeds veel werkplezier uit het begeleiden van studenten in hun persoonlijke ontwikkeling en hun managementvaardigheden.
Daarnaast heeft zij ruime ervaring als zelfstandig trainer, coach, supervisor in verschillende zorg- en welzijnsorganisaties. Zij voelt zich betrokken bij je en is geïnteresseerd in wat er bij jou speelt. Van daaruit wil ze graag ondersteunen in jouw bewustwording en ontwikkeling. Zij respecteert jouw eigenheid en gaat met je op zoek naar wat er speelt en wat je verder zou kunnen helpen.

Vraagstukken

Mechelies kan je coachen op de volgende gebieden:

• Pedagogische- en didactische vaardigheden
• Professionele identiteit
• De docent als coach
• Persoonlijke vraagstukken zoals timemanagement, omgaan met werkdruk, samenwerking, assertiviteitsvraag, omgaan met de cultuur van je academie, bewustwording van kwaliteiten en talenten.
• Specifieke vraagstukken zoals studieloopbaanbegeleiding, commissiewerk, voorzitterschap, onderwijsontwikkeling

Toelichting

Mechelies heeft ervaring als docent in het werken met voltijd- en deeltijdstudenten. Daarnaast heeft zij ook tijdelijk als decaan binnen Avans gewerkt. Als coach en supervisor is zij opgeleid tot intuïtief coach bij IMC mensontwikkeling en tot coach/counselor bij de Academie voor counseling en coaching (ACC). Voor Mechelies is het van belang dat coaching in een veilige en ontspannen sfeer plaatsvindt. Zij werkt resultaatgericht en met verschillende coaching methodieken. De coaching trajecten die zij doet zijn altijd op maat van de docent.

Als persoon is Mechelies te typeren als betrouwbaar, niet oordelend, open, direct, laagdrempelig en positief. “What you see is what you get’.

Laatst bijgewerkt op 27 maart 2020.