Maurice Kuiper

Maurice werkt sinds 2000 als docent, supervisor, intervisor en coach bij de Academie voor Sociale Studies en voorheen in verschillende functies in de hulpverlening. Maurice kan uit een brede ervaring in het docentschap putten. Maurice heeft een scherpe blik op de agogische en groepsdynamische processen die spelen in het verzorgen van onderwijs. Daarnaast heeft hij altijd oog voor de mens achter de docent. Maurice is enthousiast over coaching. Hij vindt dat iedereen op zijn tijd de mogelijkheid zou moeten krijgen om met een coach aan de slag te gaan en zich verder te ontwikkelen.  

Vraagstukken 

Maurice kan jou coachen als je een vraag hebt op de volgende gebieden:

  • De docent als coach
  • Persoonlijke vraagstukken zoals timemanagement, omgaan met werkdruk, samenwerking, omgaan met de cultuur van je academie.
  • Specifieke vraagstukken zoals studieloopbaanbegeleiding, commissiewerk, voorzitterschap
  • Pedagogisch-didactische vaardigheden

Toelichting

Maurice heeft een sterk uitnodigende en accepterende houding naar collega’s. Dat maakt dat hij gemakkelijk samenwerkingsrelaties aangaat met anderen en daar vorm aan kan geven. In de loop van zijn carrière heeft Maurice een goede balans gevonden tussen in verbinding blijven met de student/collega en resultaatgericht werken. Maurice luistert gericht en empathisch door te spiegelen en vragen te stellen. Hij nodigt anderen uit om via een gezamenlijk onderzoek te komen tot een passende vraagstelling. Maurice  past een mix van diverse methoden en technieken toe, waarbij afstemming op de vraag van de docent voorop staat.

 Feedback die docenten aan Maurice als coach geven:

‘Maurice heeft een krachtige manier van communiceren; gepaard met een dosis humor waardoor hij overtuigend en inspirerend overkomt.’

‘Maurice zet je aan het denken’

‘Maurice neemt zijn verantwoordelijkheid heel serieus. Hij is een uiterst betrouwbaar persoon en zeer prettig in de omgang.’

Laatst bijgewerkt op 16 augustus 2019.