Jeanette Merks

Jeanette werkt sinds 1990 als docent, supervisor, coach en intervisor bij de Academie voor Sociale Studies. Kennis delen en het coachen en begeleiden van studenten geven haar werkplezier. Zij heeft zich breed ontwikkeld en uitdaging gezocht in rollen zoals stagecoördinator, opleidingscoördinator, onderwijsontwikkelaar, commissielid en docentonderzoeker. Als supervisor en zelfstandig (team)coach/trainer voor zorg- en welzijnsorganisaties zag Jeanette het als een nieuwe uitdaging om collega’s te coachen. Uit ervaring weet zij hoe waardevol het is om je vragen te delen met een vakgenoot die samen met je zoekt naar mogelijkheden om je eigen koers verder uit te zetten. Haar stijl is open, betrokken, integer, doelgericht, zorgvuldig, direct en met gepaste humor om te relativeren.

 

Vraagstukken

Jeanette kan jou coachen als je een vraag hebt op de volgende gebieden:

  • Pedagogisch-didactische vaardigheden
  • De docent als coach
  • Professionele identiteit
  • Persoonlijke vraagstukken zoals timemanagement, omgaan met werkdruk, samenwerking, omgaan met de cultuur van je academie.
  • Specifieke vraagstukken zoals studieloopbaanbegeleiding, commissiewerk, voorzitterschap, onderwijsontwikkeling, invullen van nieuwe rollen.

Toelichting

Jeanette ziet coaching als een cadeautje om aandacht en tijd te krijgen/pakken om tot nieuwe inzichten te komen. Zij gelooft dat iedereen vanuit eigen kracht, mogelijkheden en talenten zijn ontwikkeling kan sturen. Verbinding is voor haar belangrijk om tot de kern van de coachvraag te komen. Jeanette is zowel gericht op verbeteringen in het werk als op persoonlijke ontwikkeling op het gebied van professionele identiteit. Drijfveren en overtuigingen zijn bepalend voor gedrag en gedrag kan effectiever worden door de eigen drijfveren en overtuigingen te kennen en te reflecteren. Jeanette gebruikt diverse methoden en technieken, waarbij maatwerk voorop staat. Jeanette heeft verschillende opleidingen gevolgd waaronder de opleiding Zelfconfrontatiemethode en is NLP-master practitioner.

Docenten geven als feedback aan Jeanette als coach dat zij goed kan luisteren zonder oordeel, scherp kan vragen en doorvragen en mensen aan het denken kan zetten, heldere feedback kan geven, uitnodigt tot zelfreflectie, een positieve focus heeft, kan motiveren, rust uitstraalt en geïnteresseerd is.

Laatst bijgewerkt op 17 juli 2019.