Ilse Heesterbeek

Ilse Heesterbeek is begin 2008 gestart met RustManagement: training en coaching voor denkers.

Ilse had zelf aan den lijve ondervonden dat door overmatig denken allerlei klachten kunnen ontstaan: fysieke ongemakken, slapeloosheid, lusteloosheid, gebrek aan motivatie, overbelasting, somberte. In eerste instantie uit bittere noodzaak en later uit interesse is Ilse zich gaan verdiepen in de werking van het brein, in mogelijkheden om gedachten te trainen, in de kracht van lichaamsintelligentie en het innerlijk kompas: je persoonlijke richtingaanwijzer in het leven. Zij was gefascineerd hoe dit haar leven verrijkte. Vaak is een specifiek probleem of doel de aanleiding voor coachingssessies. Uit dit probleem of doel wordt gezamenlijk de onderliggende wens gedestilleerd: hoe zou je je willen voelen? Deze wens is het uitgangspunt voor de coaching door Ilse.

Methoden / specialismen

Gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.

Begeleidt denkers, vaak mensen met een leidinggevende of specialistische functie binnen het bedrijfsleven of onderwijs die kampen met overbelasting en/of zingevingsvraagstukken. De nadruk ligt in de sessies op voelen in plaats van denken, maar de sessies zijn beslist niet zweverig. Ilse maakt gebruik van de creatiespiraal (Marinus Knoope) bij het realiseren van wensen en de mindshiftmethode van Carol Dweck.

Toelichting

Ilse gebruikt meditatie- en mindfulnessoefeningen om inzicht te krijgen in (belemmerende) gedachten en gedachtenpatronen. Met oefeningen of gesprekken kunnen gedachtenpatronen eventueel worden losgelaten of aangepast. Zij gebruikt ook visualisatieoefeningen om onbewuste patronen op te sporen. Voor veel mensen een prettige en relatief luchtige manier om onderliggende blokkades los te laten. Daarnaast werkt Ilse met haptonomie gerelateerde oefeningen om te voelen. Door de aandacht te richten op het voelen en het lichaamsbewustzijn te vergroten, ontstaat de mogelijkheid om de intelligentie van het lichaam beter te benutten. Vooral effectief in het contact met anderen, het bewaken van grenzen, het maken van verbinding en het luisteren naar de signalen van het lichaam.

Meer informatie

Meer informatie over de aanpak van Ilse Heesterbeek vind je op
rustmanagement.nu of ilseheesterbeek.nl

Contact

Weet je nog niet goed wat je coachvraag is of wat voor soort coach je exact zoekt? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met een adviseur van Ontwikkelen@avans. We helpen je graag.

Denk je dat je een geschikte coach hebt gevonden? Vraag dan een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek aan.

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2019.