Gerty Vos

Gerty Vos werkt sinds 1999 als docent en supervisor bij de Academie voor Sociale Studies in Breda. Daarnaast heeft zij een eigen praktijk als coach. Gerty heeft ervaring als studieloopbaanbegeleider, secretaris van de examencommissie, stagebegeleider, programmaleider en onderwijsontwikkelaar. Het spanningsveld dat dit kan opleveren, de onduidelijkheid soms, de emoties die dit kan oproepen, natuurlijk het plezier maar ook de twijfels, het is allemaal al voorbij gekomen in haar eigen loopbaan. Wat typerend is voor haar manier van werken is dat ze gericht is op verbinding: samen ontdekken, reflecteren, verhelderen, concluderen, aanpakken en evalueren. Gerty geniet er van te zien hoe anderen hun eigen wijsheid ontdekken, bewust worden hoe verschillende zaken met elkaar samenhangen en daarbij vooral gaan geloven en vertrouwen in hun eigen kracht. Welke rol zij ook vervult, de coach in haar is altijd te herkennen!

Vraagstukken

Gerty kan jou coachen als je een vraag hebt op de volgende gebieden:
• Pedagogisch-didactische vaardigheden
• De docent als coach
• Professionele identiteit
• Persoonlijke vraagstukken zoals timemanagement, omgaan met werkdruk, samenwerking, omgaan met de cultuur van je academie.
• Specifieke vraagstukken zoals studieloopbaanbegeleiding, commissiewerk, voorzitterschap, onderwijsontwikkeling, invullen van nieuwe rollen.


Toelichting

Door het toepassen van verschillende coachings-modellen en een licht provocatieve stijl kan Gerty met humor tot de kern van een vraagstuk komen. Dit levert verrassende gezichtspunten op en leidt tot nieuwe beweging. Gerty ondersteunt graag de bewustwording van belemmerende overtuigingen en hoe die kunnen worden omgebogen naar stimulerende overtuigingen. Ook kan zij veel ondersteuning en inspiratie bieden op het didactisch vlak. Gerty heeft de registeropleiding tot beroepscoach aan de Alba Academie gevolgd en de registeropleiding supervisor in het onderwijs. Zij past diverse methoden en technieken toe, waarbij maatwerk voorop staat.


Docenten geven als feedback aan Gerty als coach dat zij goed kan luisteren zonder oordeel, scherp kan vragen en doorvragen en je echt aan het denken kan zetten om je eigen antwoorden te vinden.
 

Laatst bijgewerkt op 27 maart 2020.