Eva Blaauw

‘Daar waar je struikelt, ligt je schat’.  Dit inzicht heeft Eva veel gebracht en drijft haar in het coachen van anderen. Eva werkt sinds 2013 als docent, onderzoeker en coach bij Avans Social Work. Hier heeft ze haar passie gevonden.

 

Ze is opgeleid als organisatiewetenschapper en sociaal pedagoog en was adviseur bij het Nederlands Jeugdinstituut. Ze verzorgt onderwijs in alle jaren, heeft veel actieonderzoek gedaan en onderwijsprogramma’s ontwikkeld. Haar voorkeur ligt met name bij onderwijsprogramma’s gericht op coaching en begeleiding. In 2017 heeft zij de opleiding coach practitioner afgerond.


 Vraagstukken

Eva kan jou coachen als je een vraag hebt op de volgende gebieden:
• De docent als coach
• Persoonlijke vraagstukken zoals timemanagement, omgaan met werkdruk, samenwerking, omgaan met de cultuur van je academie.
• Professionele identiteit
• Specifieke vraagstukken zoals studieloopbaanbegeleiding, commissiewerk, voorzitterschap, onderwijsontwikkeling, invullen van nieuwe rollen.
• Pedagogisch-didactische vaardigheden
 

Toelichting

Voor Eva is docent zijn veel meer dan lesgeven. Zij heeft met hart en ziel gekozen voor het werken met studenten. Ook het vervullen van andere docentrollen heeft haar gegrepen. Ontwikkelen en verbeteren van onderwijs, werken in projecten en commissies, onderdeel zijn van een zelf-organiserend team, je verhouden tot je academie en tot bredere ontwikkelingen binnen Avans. Voor Eva betekent dit continue ontwikkelen, goed zelfmanagement, weten waar je kracht en ambitie ligt en waar je voor gaat. Haar ervaring is dat je daar soms coaching bij kunt gebruiken: iemand die met je meekijkt, meedenkt waardoor je je ontwikkelt in de door jou gewenste richting.
Eva’s coachingsstijl kenmerkt zich door oprechte betrokkenheid bij jou en jouw coachvraag. Ze luistert, observeert en kijkt met je mee. Durft de vinger op de zere plek te leggen en is constructief direct. Door kritische vragen en passende oefeningen word je uitgedaagd jezelf echt onder de loep te nemen, anders naar situaties te kijken, tot nieuwe inzichten te komen en te oefenen met nieuw gedrag. Eva heeft een oplossingsgerichte stijl met ruimte voor diepgang, nuance, humor en zelfrelativering.

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2020.