De arbeidsmarkt in beeld

De arbeidsmarkt verandert continu. Met de workshop 'De arbeidsmarkt in beeld' krijg je inzichten en handvatten om hier slim mee om te gaan. Met onze tips kun je zelfstandig aan de slag om, als je wilt, op zoek te gaan naar een andere werkomgeving.

Doel

Na het volgen van deze workshop ben je in staat om vanuit je huidige positie te bepalen wat je kansen en ontwikkelmogelijkheden zijn in de volgende stap van jouw loopbaan. Met innovatief gebruik van beschikbare data op internet kun je je eigen loopbaanstappen te bepalen. Vragen die worden beantwoord zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe staat de arbeidsmarkt ervoor binnen mijn vakgebied?
  • Welke opleidingen vraagt de arbeidsmarkt en zijn nodig om mijn arbeidsmarktwaarde te behouden?
  • Welke (andere) vacatures passen bij mijn vaardigheden, kennis en competenties?
  • Welke keywords kan ik het beste gebruiken in mijn CV en LinkedIn profiel
  • Hoe maak ik mijn CV robotproof?

Voor wie

Deze workshop is bedoeld voor alle medewerkers van Avans die een actueel beeld willen van de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt in relatie tot hun persoonlijke omstandigheden.

Inhoud

Tijdens de workshop krijg je eerst een duidelijk beeld van de arbeidsmarkt. Daarna ga je zelfstandig en in groepsverband aan de slag om meer inzicht te krijgen in je persoonlijke arbeidsmarkt. Dat doe je op basis van 7 specifieke tips.

Tijdsinvestering

1 dagdeel

Vorm

We wisselen theorie af met praktische oefeningen waarbij we gebruikmaken van bronnen op het internet.

Meer informatie

Deze training is als maatwerk beschikbaar. Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met ontwikkelen@avans.nl of via 7999.

Laatst bijgewerkt op 14 september 2020.