Professional Scrum Master 1 (PSM1)

Professional Scrum Master-I (PSM-I) is een tweedaagse cursus die de principes en (empirische) procestheorie behandelt die ten grondslag liggen aan het Scrum framework, en de rol van de Scrum Master daarin. Deze cursus is een combinatie van instructie en team gebaseerde oefeningen, en leert wat de kern vormt van de Scrum- en Agile. Je leert hoe de rol van Scrum Master ingevuld wordt. De focus ligt op de kracht van Scrum: oppakken en toepassen. Als Professional Scrum Master weet je hoe je teams optimaal laat presteren. Dat vraagt om meer dan basiskennis. Onze PSM-1 training geeft je de informatie en skills om een autoriteit te worden.

Laatst bijgewerkt op 2 april 2021.

DOEL/RESULTAAT

Gedurende de 2 dagen zullen studenten zien waarom PSM-I de meest geavanceerde cursus is voor effectieve Scrum Masters en voor iedereen die een team coacht naar meer efficiëntie en effectiviteit. Tijdens de cursus worden de deelnemers uitgedaagd om te denken in termen van de Scrum-principes zodat je het direct in de praktijk kan toepassen.

LEERDOELEN

 • Een duidelijk beeld hoe en waarom Scrum werkt
 • Begrip van dienend leiderschap, waardoor je kunt fungeren als Scrum Master voor je teams én stakeholders
 • De kennis opgedaan om met Scrum te starten in jouw team, of de effectiviteit van het werken met Scrum te verhogen
 • Handvatten gekregen om Scrum Events op de juiste manier te faciliteren en in te richten
 • Kennis opgedaan waardoor je de rollen en verantwoordelijkheden binnen Scrum kunt definiëren en kunt bepalen hoe deze ingevuld worden in jouw Scrum Team

VOOR WIE

De PSM I training is perfect voor iedereen die niet alleen het ‘wat’ van scrum willen leren maar ook ‘hoe’ deze toe te passen in de praktijk. Daarnaast is deze training een must voor iedereen die de rol van Scrum Master wil gaan doen, of al SM bent in jouw organisatie.

De Professional Scrum Master training is geschikt voor jou als je:

 • Enige ervaring hebt met Scrum
 • Voorafgaand aan je deelname de Scrum Guide doorleest
 • Scrum beter wilt begrijpen en wilt toepassen binnen jouw functie
 • Je hoeft geen instaptraining te hebben gevolgd om succesvol te kunnen deelnemen aan deze training.

INHOUD VAN HET PROGRAMMA

 • Scrum Theorie & Principes
 • Scrum Framework: hoe is het framework ontstaan en welke rollen en events zijn er?
 • Het werken met Scrum: mensen en teams
 • Het coachen en faciliteren
 • De rol van de Scrum Master in scrum teams: wat zijn autonome / zelfsturende teams en welke leiderschapsstijlen passen bij Scrum?

SCRUM LEARNING JOURNEY

De Learning Journey van een Professional Scrum Master begint met nieuwsgierig zijn naar Scrum. We bieden je de basics in onze Scrum Foundation training. Heb je al een idee wat Scrum inhoudt, dan kan je ook direct starten met de PSM I training op Professional level. Wil je echt een Scrum expert worden? Na PSM I kan je bij Xebia Academy jouw Learning Journey vervolgen met de PSM II training.

MEER INFORMATIE

Scrum Trainers

Onze trainers zijn Scrum Alliance of Scrum.org gecertificeerde experts. We noemen ze ook wel goeroes in hun vakgebied. Ze hebben veel ervaring met Scrum. Deze delen ze graag met jou om de materie tot leven te brengen! Al onze trainers zijn ook consultants die op opdracht zitten bij de klant. Kortom dit zijn mensen die met hun handen en voeten in de modder staan!

PSM-I Certificering

Onze trainers zijn door Scrum.org gecertificeerde experts. Het zijn goeroes in hun vakgebied. Goeroes met ontzettend veel praktijkervaring. Deze ervaringen delen ze graag met jou als extra aanvulling op de PSPO leerdoelen die door Scrum.org zijn bepaald. De perfecte voorbereiding op jouw PSPO examen!

Het PSM I examen (plus 1 herkansing) en Scrum.org certificaat zijn bij de training inbegrepen. Je legt het examen online af op een moment naar keuze. Let op, alleen wanneer je het examen binnen twee weken na de laatste trainingsdag maakt ontvang je een gratis tweede kans. Slaag je voor het PSM I examen dan:

 • ontvang je een Scrum.org Professional Scrum Master certificaat.
 • word je levenslang lid van de Scrum.org community.
 • word je opgenomen in de wereldwijde Professional Scrum Master database.
Laatst bijgewerkt op 2 april 2021.

Je schrijft je direct in bij onze samenwerkingspartner Xebia, tegen een gereduceerd tarief. Ontwikkelen@avans is geen partij in de organisatie. Vandaar dat het aanmelden anders gaat dan je gewend bent. 

Op de pagina van Xebia kun je de beschikbare data bekijken en je direct inschrijven voor deze training.
De kortingscode die hierbij hoort is: PSM1-AVANS-30. Deze dien je te verwerken tijdens je aanmelding bij Xebia. 


LET OP:

 • Maak vooraf een PQnr aan in Proquro met het bedrag en geef dit nummer door bij je inschrijving in het "opmerkingenveld". Xebia kan je inschrijving anders NIET verwerken. Vermeld hierbij ook je organisatieonderdeel.
 • Bij emailadres facturatie kun je crediteuren@avans.nl vermelden. Xebia zal vervolgens de factuur indienen bij crediteu
Laatst bijgewerkt op 16 juni 2021.