Scrum Foundation

Je hebt waarschijnlijk wel van Scrum gehoord, maar weet je ook hoe het werkt? Misschien ben je net begonnen bij een organisatie die Scrum gebruikt, of staat jouw huidige rol op het punt te veranderen door een Agile transformatie. Wat de reden ook is, deze Scrum Foundation training leert je binnen 1 dag de basics van Scrum!
 

Laatst bijgewerkt op 2 april 2021.

DOEL/RESULTAAT

We beginnen echt bij het begin, namelijk: Agile. Wat is een Agile mindset en wat is Scrum? Door middel van diverse oefeningen maak je kennis met alle elementen van Scrum, zoals rollen, events en artefacts. Scrum is een manier om Agile te werken en tijdens deze training ervaar je dit hands-on. Samen met andere deelnemers doe je oefeningen die duidelijk maken wat nou precies wat wel en niet verantwoordelijkheden van een Scrum Master, Product Owner en het Development Team zijn. Na afloop van deze interactieve dag kun jij het Scrum-verhaal zelf vertellen en weet je of Scrum wat voor jouw business is. Werken jullie al met Scrum? Dan begrijp je nu beter wat er van jou wordt verwacht.

LEERDOELEN

 • Inzicht in de kracht en achtergrond van de uitgangspunten van Agile en Scrum
 • Inzicht in de samenhang en context van de begrippen Lean, Agile en Scrum , en de verschillen tussen deze begrippen
 • Kennis van het gedachtegoed achter Agile en Scrum
 • Inzicht in de rollen en rolverdeling tussen business en IT en binnen scrumteams
 • Verkenning van verschillende agile methodieken

SCRUM LEARNING JOURNEY

Jouw Scrum reis start bij deze Scrum Foundation training. Na deze training kun je heel veel verschillende paden bewandelen. Wil je bijvoorbeeld Scrum Master worden? Of, past Product Owner of Agile Champion beter bij jou? Xebia Academy biedt heel veel verschillende trainingen waar je uit kunt kiezen. Voel je vrij om contact op te nemen met onze trainingsadviseur en jouw Scrum ambities te bespreken: Bel Wouter, chat of word teruggebeld.

VOOR WIE

Deze training is voor iedereen geschikt die direct of indirect te maken krijgt met de ‘agile way of working’. Door de scrum foundation training te volgen krijg je goed begrip van agile en scrum en leer je dezelfde taal spreken. Het maakt niet uit wat je huidige functie is of in welke branche je werkt en je hebt geen technische achtergrond nodig!

Is jouw doel om daadwerkelijk met scrum te gaan werken? Kijk dan eens naar onze twee daagse gecertificeerde Scrum Master of Product Owner trainingen. Tijdens deze trainingen gaan wij nog veel dieper in op hoe je het toepassen in de praktijk.

INHOUD VAN HET PROGRAMMA

 • Wat is Agile: we verkennen de Agile mindset
 • Wat is Scrum: je leert wat Scrum is en ook wat Scrum niet is
 • Scrum framework: verantwoordelijkheden, events en tools
 • Rollen & taken: ervaar zelf wat werken als Scrum Master of Product Owner inhoudt
 • Scrum Artifacts: welke middelen heeft een Scrum Team tot haar beschikking?

MEER INFORMATIE

Scrum Trainers

Onze trainers zijn Scrum Alliance of Scrum.org gecertificeerde experts. We noemen ze ook wel goeroes in hun vakgebied. Ze hebben veel ervaring met Scrum. Deze delen ze graag met jou om de materie tot leven te brengen! Al onze trainers zijn ook consultants die op opdracht zitten bij de klant. Kortom dit zijn mensen die met hun handen en voeten in de modder staan!

Scrum Certificering

De Scrum Foundation kent alleen een certificaat van Xebia. Als je je Scrum Learning Journey vervolgt met een training op Professional level (Professional Scrum Master 1 bijvoorbeeld), dan is een examen en certificaat inbegrepen.

Ja, ik wil Scrum ontdekken

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. 

Wat moet ik nog meer weten?

 • Studiemateriaal is inbegrepen
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen (indien fysieke training)
 • Deze training wordt gegeven in het Nederlands
Laatst bijgewerkt op 2 april 2021.

Je schrijft je direct in bij onze samenwerkingspartner Xebia, tegen een gereduceerd tarief. Ontwikkelen@avans is geen partij in de organisatie. Vandaar dat het aanmelden iets anders verloopt dan je gewend bent.  

Via deze link kom je terecht op de pagina van Xebia, waar je je kan inschrijven voor diverse data: 
Scrum training: Scrum Foundation in 1 dag (fysiek) of een halve dag (virtueel) - Xebia Academy
De kortingscode wanneeer je je direct wil inschrijven op de site van Xebia is: SF-AVANS-30

We gaan voor de maand oktober een datum op het open rooster zetten voor een Avans specifieke groep. 

LET OP:

 • Maak vooraf een PQnr aan in Proquro met het bedrag en geef dit nummer door bij je inschrijving in het "opmerkingenveld". Xebia kan je inschrijving anders NIET verwerken. Vermeld hierbij ook je organisatieonderdeel. Xebia zal vervolgens de factuur indienen bij crediteuren. 
 • Vermeld bij emailadres facturatie crediteuren@avans.nl 
Laatst bijgewerkt op 16 juni 2021.