Osiris Medior

In deze training staan de meer complexe processen in OSIRIS centraal. Te denken valt aan processen als de BSA en diplomering. Daarnaast leer je doorzien wat de gevolgen van handelingen in OSIRIS zijn. We delen tips en trucs om je werk te vergemakkelijken. De onderwijsprocessen delen we net als in de basistraining in op basis van de volgende thema’s:

 • aanmelden en inschrijven opleiding
 • start nieuw studiejaar
 • studieresultaten en het beoordelingsformulier
 • bindend studieadvies
 • judicium en waardepapieren
 • studiebegeleiding en studentendossier, notities en voorzieningen

Let op:
OSIRIS Medior is niet zomaar het vervolg op de basistraining OSIRIS. Deze training is geschikt voor ervaren gebruikers die al vele uren met OSIRIS gewerkt hebben.

Laatst bijgewerkt op 14 september 2020.

Doelgroep

Werk je al langer met OSIRIS en heb je al minimaal een jaar ervaring met alle onderwijsprocessen van een volledig collegejaar? Heb je behoefte aan verdieping van je kennis van OSIRIS in combinatie met onderwijsprocessen? Is het de bedoeling dat je (gedeeltelijk) de OSIRIS Coördinator (OCO) van je organisatieonderdeel kunt vervangen bij afwezigheid? Dan is de Medior training geschikt voor jou.
Na inschrijving ontvang je een intakeformulier dat de trainers gebruiken om meer zicht te krijgen op de aard van de groep en om daarop aan te kunnen sluiten.

Inhoud

Net als bij de OSIRIS Basis training wordt er van de deelnemers verwacht dat ze de praktische kennis van OSIRIS beheersen, zoals deze wordt behandeld in de OSIRIS Start training.

Aan de hand van een handleiding die je van tevoren wordt toegestuurd, doorloop je zelf de daarin beschreven stof. Deze handleiding sturen we je twee weken voor de bijeenkomst toe.

Bijeenkomst 1:

Na een kennismaking starten we gezamenlijk met het opbouwen van kennis van OSIRIS in lopende onderwijsprocessen. Vervolgens ga je individueel of samen opdrachten maken in de testomgeving van je eigen organisatieonderdeel. We bespreken de opdrachten en leggen tot slot de tussenopdracht(en) uit die je voor het 2e dagdeel afgerond moet hebben.

Tussenopdracht (in je eigen werkomgeving):

Bij het uitvoeren van de tussenopdracht kun je met vragen terecht bij de Osiris Coördinator (OCO) van je academie. Komen jullie er niet uit, dan kan de OCO via Servicepunt een vraag stellen aan Functioneel Beheer Osiris.

Zorg dat je tussen het eerste en het tweede deel van de training een aantal uren reserveert in je agenda, zodat je ook daadwerkelijk tijd hebt om aan de tussenopdracht te werken.

Bijeenkomst 2 (ongeveer 2 weken na bijeenkomst 1):

We starten met het bespreken van de tussenopdracht. Vervolgens bouwen we voort aan jullie kennis van OSIRIS in lopende onderwijsprocessen. Ook wordt er de mogelijkheid geboden om vragen te stellen.

Laatst bijgewerkt op 3 september 2020.
 • Osiris medior

  Avans - Breda
  18 jan 2022
  Open inschrijving

  Aanmelden

  Meer info
Laatst bijgewerkt op 11 juni 2021.