Osiris Basis

In deze training leer je om eenvoudige taken in lopende onderwijsprocessen zelfstandig uit te voeren. De onderwijsprocessen delen we in op basis van de volgende thema’s:

 • aanmelden en inschrijven opleiding
 • start nieuw studiejaar
 • studieresultaten en het beoordelingsformulier
 • bindend studieadvies
 • judicium en waardepapieren
 • studiebegeleiding en studentendossier, notities en voorzieningen

We delen tips en trucs om je werk te vergemakkelijken. 

Let op:
de training is voor beginnende gebruikers, die al wel ervaring met OSIRIS hebben opgedaan. Je hebt de OSIRIS Start training gedaan of je hebt je de kennis die hierin wordt behandeld al eigen gemaakt. Deze training is NIET bedoeld voor medewerkers die alleen maar gebruik maken Osiris Docent.

Laatst bijgewerkt op 14 september 2020.

Doelgroep

De training is voor gebruikers, die al wel enige ervaring met OSIRIS hebben opgedaan. Je hebt de OSIRIS Start training gedaan of je hebt je de kennis die hierin wordt behandeld al eigen gemaakt.

Na inschrijving ontvang je een intakeformulier dat de trainers gebruiken om meer zicht te krijgen op de aard van de groep en om daarop aan te kunnen sluiten.

Let op:
Deze training is NIET geschikt voor medewerkers die alleen maar gebruik maken van OSIRIS Docent. Zij kunnen instructiefilmpjes over deze module vinden op de Avans Kennisbank. Deze is te benaderen via de Help functie binnen Osiris Docent (rechts bovenin de menubalk).

Inhoud

Er wordt van de deelnemers verwacht dat ze al enige praktische kennis van OSIRIS hebben opgedaan, zoals deze wordt behandeld in de OSIRIS Start training.

Aan de hand van een handleiding die je van tevoren wordt toegestuurd, doorloop je zelfstandig de daarin beschreven stof. Deze handleiding sturen we je twee weken voor de bijeenkomst toe.

Onder leiding van een interne trainer wordt de lesstof behandeld aan de hand van praktijkvoorbeelden.

De training bestaat uit twee bijeenkomsten en een tussenopdracht.

Bijeenkomst 1:

Na een kennismaking starten we gezamenlijk met het opbouwen van kennis van OSIRIS in lopende onderwijsprocessen. Vervolgens ga je individueel of samen opdrachten maken in de testomgeving van je eigen organisatieonderdeel. We bespreken de opdrachten en leggen tot slot de tussenopdracht(en) uit die je voor het 2e dagdeel afgerond moet hebben.

Tussenopdracht (in je eigen werkomgeving):

Bij het uitvoeren van de tussenopdracht kun je met vragen terecht bij de Osiris Coördinator (OCO) van je academie. Komen jullie er niet uit, dan kan de OCO via Servicepunt een vraag stellen aan Functioneel Beheer Osiris.

Zorg dat je tussen het eerste en het tweede deel van de training een aantal uren reserveert in je agenda, zodat je ook daadwerkelijk tijd hebt om aan de tussenopdracht te werken.

Bijeenkomst 2 (ongeveer 2 weken na bijeenkomst 1):

We starten met het bespreken van de tussenopdracht. Vervolgens bouwen we voort aan jullie kennis van OSIRIS in lopende onderwijsprocessen. Ook kun je je openstaande vragen stellen.

Laatst bijgewerkt op 3 september 2020.
 • Osiris Basis (online)

  Avans - Breda
  12 okt 2021
  Open inschrijving

  Aanmelden

  Meer info
 • Osiris Basis (online)

  Avans - Breda
  05 apr 2022
  Open inschrijving

  Aanmelden

  Meer info
Laatst bijgewerkt op 11 juni 2021.