Introductie Nieuwe Medewerkers (online)

Op dit moment hebben we een online introductiebijeenkomst bij Avans Hogeschool, zodat je je als nieuwe medewerker toch snel thuis voelt ondanks deze bijzondere start. Na deze introductiebijeenkomst ken je de missie, (onderwijs)visie en strategie van Avans en heb je een beter beeld van de diverse afdelingen binnen de organisatie.

Doel

Het leren kennen van de organisatie. Je hebt inzicht in de organisatie en de activiteiten van de verschillende afdelingen. Bovendien ben je bekend met de organisatiecultuur.

Voor wie

Alle nieuwe medewerkers van Avans.

Inhoud

De online introductiebijeenkomst bestaat uit verschillende programmaonderdelen. Zo geeft een lid van het College van Bestuur een presentatie over de missie, visie en strategie van Avans. 

Workshop voor docenten
Ga je als docent aan de slag, dan kun je na afloop van de introductiebijeenkomst deelnemen aan de (online) workshop 'Aan de slag bij Avans… als docent'. Deze workshop wordt je aangeboden door het Leer- en Innovatiecentrum (LIC) en Ontwikkelen@avans.

In de workshop besteed je aandacht aan je rol als docent, aan het hbo-onderwijs en de studenten waar je mee te maken krijgt. Met als doel een goede start in de eerste weken van je docentschap. Het accent ligt op algemene didactische principes. We gaan er van uit dat de academie of opleiding waar jij gaat werken je meer specifieke informatie geeft over de academie en opleiding.

Deze workshop is bedoeld voor nieuwe docenten, maar natuurlijk ben je van harte welkom als je al wat langer docent bij Avans bent.

Na de introductiebijeenkomst

De introductiebijeenkomst is onderdeel van een bredere introductieperiode die verder bestaat uit:

  • het introductieprogramma van de afdeling
  • het mentorschap: koppels met nieuwe/ervaren werknemers; dit regelt de eigen afdeling
  • optioneel: intervisiebijeenkomsten voor nieuwe medewerkers; dit regelt de eigen afdeling

Vorm

Met een kop koffie of thee uit eigen keuken, volg je de online introductie. Uiteraard kun je vragen stellen. We sluiten de ochtend af met een PubQuiz waar je ook echt een prijs kunt winnen.

Er is meer…

Was dit het dan? Nee! We vinden het belangrijk dat je een goede start maakt bij Avans en ook deze groep nieuwe collega’s weer terugziet. We nodigen je dan ook uit voor een bijzondere interactieve bijeenkomst, een “skillgym”, op 11 november 2021. Houd hiervoor de middag alvast vrij in je agenda. We verklappen er nog niet teveel over, maar het belang van wendbaarheid en veerkrachtig zijn speelt een hoofdrol....

Laatst bijgewerkt op 31 mei 2021.

Data

De eerstvolgende online introductiedag vindt plaats op woensdag 25 augustus 2021.

Programma:

09.15 uur tot circa 11.15 uur: introductie

13.30 uur tot circa 16.30 uur: workshop 'Aan de slag bij Avans... als docent', alleen voor docenten en indien aangemeld.

Overige data introductiebijeenkomsten:

11 november 2021
20 januari 2022
14 april 2022

Aanmelden

Wil je deelnemen aan de introductiebijeenkomst van 25 augustus 2021, meld je dan aan. Hier geef je ook aan of je wilt deelnemen aan de workshop 'Aan de slag bij Avans...als docent'. Overleg voorafgaand aan je aanmelding wel even met je leidinggevende over je deelname.

Als je je hebt aangemeld, ontvang je circa 1 week voor aanvang van de introductiebijeenkomst een outlook afspraak met  informatie omtrent de tijden en een link naar de Teams omgeving.

Meld je aan voor 25 augustus 2021

Laatst bijgewerkt op 31 mei 2021.

Avanscollega’s die de introductiebijeenkomst eerder volgden, zeiden:

"Een mooi en inhoudelijk interessant programma wat zeer goed georganiseerd is. De moeite waard. Word je blij van als nieuwe medewerker!"

"Goede informatie en een losse sfeer. Leuk om nieuwe collega's te zien in zowel formele als informele setting."

Laatst bijgewerkt op 28 december 2018.